VIDEO: Generalni pokrovitelji Festivala Lent podpisali pogodbe

Utrip Lenta se je že začel. Organizatorji s polno paro pripravljajo prizorišča, medtem ko je program zasidran in bo v desetih festivalskih dneh privabil marsikatero zveneče ime v svetu umetnosti. Kot tradicija veleva so tik pred začetkom festivala še slavnostno podpisali pogodbe z generalnimi sponzorji festivala in Lent se lahko prične.

Festival lent je festival sprememb, ves čas se spreminjajo, ob tem pa stalnica ostajajo zvesti sponzorji in pokrovitelji, brez katerih festivala ne bi bilo,” je ob začetku današnjega slavnostnega podpisa pogodb z generalnimi pokrovitelji festivala povedal direktor Narodnega doma, Vladimir Rukavina.

Med generalnimi sponzorji letos prvič tudi Aquasystems, ki zgodbo Festivala Lent sicer spremlja že 20 let, razlaga Leon Lozar, direktor družbe.

Med 20. in 29. junijem se bo zvrstilo vrsto vrhunskih nastopov. Za otvoritev festivala bodo poskrbeli Dubioza kolektiv, medtem ko bodo zaključek festivala obsijan z zvezdniškim sijem, ki ga prinaša ameriški princ soula Jose James eden najbolj vročih zvezdnikov slovite newyorške založbe Blue Note, za katerega nastop se pulijo največji jazzovski festivali sveta.

Letošnji Festival Lent bo sicer minil brez Festivala uličnih gledališč Ana Desetnica, bo pa utrip po mestnih ulicah kljub vsemu festivalski. Lanskoletna novost Pozor! Muzika na cesti!, ki bodo jo tudi letos nadaljevali, bo tako popestrila utrip po ulicah Maribora.

Celoten program vidite tukaj.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar