Vojko Flis o mestu generalnega direktorja UKC Maribor: “Da, prijavil se bom.”

VIR: UKC Maribor

V naslednjih dneh bodo objavili razpis za nov – oz. redni mandat generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Trenutno UKC Maribor vodi Vojko Flis, a zgolj kot vršilec dolžnosti. Na naslednji seji sveta UKC Maribor pa je točka o novem razpisu za generalnega direktorja bolnišnice. Seja bo sicer danes popoldne. Za Lokalec.si je Vojko Flis povedal, da se bo prijavil za nov mandat: “Da, prijavil se bom.” 

Zaveda se, da je pred UKC Maribor še kakšen izziv in vizija. “Izziv je postaviti UKCM tehnološko in infrastrukturno ob bok sodobnim kliničnim centrom v osrednji Evropi,” še Flis pojasni za Lokalec.si.

Za generalnega direktorja UKC Maribor je lahko imenovan kandidat, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

– ima izobrazbo pridobljeno po študijskem programu druge stopnje oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih druge stopnje in je v skladu z zakonom, ki ureja slovensko ogrodje kvalifikacij uvrščena najmanj na 8. raven,

– ima najmanj pet let delovnih izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja,

– predloži program dela in razvoja UKC Maribor,

– predloži potrdilo o nekaznovanosti, ki ga izda Ministrstvo za pravosodje in

– ima znanje enega svetovnega jezika.

Mandat generalnega direktorja traja štiri leta. Rok za prijavo je 30 dni po objavi. Prijavljeni kandidati bodo o izbiri obveščeni v roku 30 dni od dneva objave razpisa, še zapišejo v razspisu.

Vojko Flis je bil sicer s 1. 10. 2023 imenovan za vršilca dolžnosti generalnega direktorja UKC Maribor, in sicer za čas do imenovanja novega generalnega direktorja, vendar največ za dobo 6 mesecev, z možnostjo podaljšanja. Vršilcu dolžnosti generalnega direktorja UKC Maribor se 6 mesečno obdobje izteče 31. 3. 2024. Če se bo prijavil še kakšen kandidat poleg Flisa, pa zaenkrat še ni znano.

Kdo je Vojko Flis?

Vojko Flis je sicer slovenski zdravnik oz. žilni kirurg, univerzitetni profesor in menedžer v zdravstvu, rojen je bil leta 1955 v Mariboru.

Diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1979. Specialistični izpit iz splošne kirurgije je opravil leta 1983, v letu 2011 pa je pridobil naziv doktorja znanosti. Leta 2017 je bil izvoljen za rednega profesorja kirurgije na Medicinski fakulteti v Mariboru.

Leta 1983 se je zaposlil v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer je deloval kot žilni kirurg. Bil je predstojnik Oddelka za žilno kirurgijo in strokovni vodja Klinike za kirurgijo Univerzitetnega Kliničnega centra v Mariboru. Med leti 2017 in 2021 pa je že opravljal funkcijo generalnega direktorja UKC Maribor.

Oddaj komentar