Vlada znižala čas veljavnosti testov na covid-19 za športne prireditve z 72 na 48 ur

Vir: Pixabay.com

Vlada je na dopisni seji spremenila Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. S spremembo se uveljavlja nov čas veljavnosti testa za covid-19, ki ga morajo predložiti športniki in člani njihovih ekip, ki hodijo na tekmovanja, pa tudi organizacijsko osebje in gledalci.

Vlada Republike Slovenije je izdala spremembo Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov ter ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Z njo se spreminja čas veljavnosti testa, ki ga morajo predložiti športniki in člani njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj, drugo organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi tekmovanj, in gledalci, da se tekmovanj lahko udeležijo. Negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo ali hitrega antigenski test, ne sme biti starejši od 48 ur. Prej je veljalo, da ne sme biti starejši od 72 ur.

Veljavnost odloka se podaljšuje do vključno 18. julija 2021, spremembe pa začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Oddaj komentar