Romun še naprej vsiljivo beračil

Fotografija je simbolična

Potem ko so mariborski policisti iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor v soboto 7. januarja 2017 pred eno od trgovin v Mariboru pri vsiljivem beračenju za denar zalotili dva odrasla moška iz Romunije, se zgodba očitno še ni zaključila. Tudi danes so bili policisti obveščeni, da dva moška v križišču Ptujske ceste s Tržaško cesto oziroma Cesto proletarskih brigad v Mariboru vsiljivo beračita za denar. 

Policisti so kmalu zatem pri tem početju ponovno zalotili 34-letnega državljana Romunije, ki je imel pri sebi priberačenih 17,63 evrov. Tega moškega so policisti pri vsiljivem beračenju zalotili že v soboto. Takrat so ga policisti privedli na zaslišanje na Okrajno sodišče v Mariboru – oddelek za prekrške.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična

Zraven globe in zasega priberačenih sredstev so v obdolžilnem predlogu ponovno predlagali tudi izrek stranske sankcije izgona iz države, saj je bil Romun predhodno že večkrat obravnavan za enake prekrške. Ob tem je celo dejal, da z beračenjem ne bo prenehal.

Sodnica  mu  je  s  sodbo  izrekla  globo in odvzem protipravno pridobljene (priberačene)  premoženjske  koristi,  ni  pa  mu  izrekla stranske sankcije izgona iz države.

Oddaj komentar