VIDEO: Zavzemali se bomo, da se javno življenje ne zapira, ampak se striktno upošteva PCT pogoj

Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše ter podpredsednikov vlade Mateja Tonina in Zdravka Počivalška, na kateri bodo spregovorili o aktualnih epidemioloških razmerah in drugih aktualnih temah, poteka danes v veliki dvorani predsedniške palače na Erjavčevi 17, so sporočili iz Ukoma.

“Naše mnenje je, da sedaj, ko imamo na voljo dovolj cepiva, ko lahko ljudje izbirajo, je odgovornost na vsakemu posamezniku, da zaščiti sebe in svoje bližnje, hkrati pa tudi omogoči odprtost javnega življenja,” je med drugim dejal Janez Janša in poudaril: “Na voljo imamo dovolj instrumentov, da nam ni treba ponovno zapirati javnega življenja, omejevati gibanja. Čas je, da združimo moči in dosežemo čim večjo precepljenost prebivalstva.”

“Sprememba zakona o nalezljivih boleznih v tej fazi najbrž ni potrebna. Vlada si bo vzela čas do jeseni, da nekatere pripombe, ki so bile dane v razpravi preučimo in vložimo novo novelo,” je komentiral zakon o nalezljivih boleznih.

Tonin pa je dejal: “Vsi skupaj si želimo, da bi bila letošnja jesen drugačna, kot je bila lanskoletna. Želimo si, da bo življenje teklo normalno, da bodo stvari odprte, brez omejevanja javnega življenja. Vsekakor je prišel čas, da odgovornost za prihodnost prevzamemo v svoje roke.”

Dodal je tudi: “V prihodnjih razpravah, kako se spopadati z epidemijo in kakšne ukrepe sprejemati, se bomo zavzemali za to, da se javno življenje ne zapira, ampak se striktno upošteva PCT pogoj.”

Več v videoposnetku spodaj.

Oddaj komentar