VIDEO: V Mariboru danes o prepotrebnih vlaganjih v zdravstvo

Danes se je na Mestni občini Maribor odvil sestanek vodstev Mestne občine Maribor, Ministrstva za zdravje, Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in Univerze v Mariboru. Tema pogovorov so bili srednjeročni in dolgoročni načrti UKC Maribor in Medicinske fakultete UM.
Janez Poklukar je spregovoril o prioritetah na področju zdravstva v našem mestu.

Med prioritetami je tudi izgradnja infekcijske klinike. Ta bi naj bila izgrajena do leta 2027, rok za pridobitev gradbenega dovoljenja pa je prihodnje leto. Dogovorili so se, da bodo oblikovali delovno skupino, ki bo pripravila akcijski načrt. Želijo si, da bi uresničili možnost večjega vpisa študentov na medicinsko fakulteto, pa tudi to, da bo UKC Maribor pripravljen na vse izzive.

Medicinska fakulteta poka po šivih

Jeseni letos bo vpisanih 150 študentov na splošni in dentalni smeri ter 30 študentov na podiplomski študij. Potrebe so tako zagotovo ogromne. Že letos 80 odstotkov presegajo prostorske kapacitete.

“Investicije bodo zagotavljale nova delovna mesta”

Konkretne lokacije, kam bi se lahko selili prostori Medicinske fakutete in UKC Maribor še niso znane. Mariborski župan je ob tem dejal, da ne dvomi v to, da jim bo uspelo najti ustrezne rešitve.

Več pa v Občinskem informatorji 24.5. ob 18.30 uri na BKTV.

Oddaj komentar