FOTO: 5. festival dojenja v Mariboru

Ob svetovnem tednu dojenjaje je včeraj v vrsti slovenskih mest potekal že peti festival Dojiva se, tudi v Mariboru.

Bodoče mamice in mamice so se posvetile dojenju, nosečnosti in skrbi za otroka. Potekali so tudi pogovori med nosečnicami in mamami, namenjeni predvsem prenosu izkušenj, ter individualnemu svetovanju.

Tema letošnjega festivala je bila “Zaupam si”, namenjena opogumljanju žensk, da ponovno odkrijejo in prisluhnejo svoji intuiciji. “V poplavi informacij in dobronamernih nasvetov je pomembno, da se ženska zanese na svojo presojo in svoj občutek. Ob nosilni temi pa je tudi letošnji festival z vsebinami in pogovori namenjen sodelovanju med doječimi mamami in nosečnicami, da bodo lahko bodoče mamice že v času nosečnosti pripravljene na izzive, s katerimi se srečajo v minutah, urah, dnevih in tednih po porodu,” je dejala vodja projekta Marina P. Frangež.

Letos je festival pospremil tudi izid knjižice Zaupam si.* Gre za vodnik za nosečnost, dojenje in starševstvo. Pri nastajanju tega več kot 100 strani dolgega priročnika so sodelovali različni slovenski strokovnjaki s področja porodništva, dojenja, nutricionistike, vzgoje in odnosov.  Vodnik je bil na voljo v vseh krajih, kjer je potekal festival, moč pa ga bo dobiti tudi v izbranih ginekoloških ordinacijah in drugih zdravstvenih institucijah.

 

 

Oddaj komentar