VIDEO: Tina Maze tudi zapela v slovo

Včerajšnja “lisičja” sobota je bila zaznamovala s čustvi ob zaključku smučarske kariere Tine Maze, ki se je vpisala v zgodovino kot doslej edina Slovenka, ki je kar 26-krat zmagala v svetovnem pokalu. Najprej se je poslovila na pohorskem snegu, zvečer pa tudi na polnem Trgu Leona Štuklja v središču Maribora.

SKANDIRANJE POD POHORJEM:

Na snegu Zlate lisice pod Pohorjem sicer brez nastopa v smislu tekmovanja, brez premetov ali koles, ki so jih bili vajeni navijači Tine Maze, a z obilo čustev. Smeha in solz je bil poln tudi večer na Trgu Leona Štuklja, kjer je Mazejeva pojasnila, da si je želela spontan zaključek športne kariere na Pohorju, “v stilu Bojana Križaja“, je dejala pred trumami navijačev, ki so ji kljub izredno nizkim temperaturam vzklikali v slovo. Premeta pa, da ni bilo, ker jih je delala samo po zmagah, tokrat pa se je po strmini spustila s popolnoma drugim namenom: “na startu še nisem vedela kaj bom naredila“, je dejala na Trgu, kjer je zbrane navdušila tudi z nastopom s skupino Šank Rock.

TINA ZAPELA V SLOVO:

Vrstila so se voščila
Pod Pohorjem so ji najprej na nek način “voščili” navijači, ko so vzklikali njeno ime. Sledila so uradna voščila. Čestital ji je predsednik republike Borut Pahor, ki jo je “okronal” z vencem. Voščil ji je tudi predsednik vlade Miro Cerar. Dodatna voščila in darila pa so sledila po uradni razglasitvi rezultatov veleslaloma. David Kastelic, prvi mož Zavarovalnice Sava, je Tini predal posebno kristalno srce Steklarne Rogaška. Mariborski župan Andrej Fištravec pa ji je podelil Mestni pečat.

Oddaj komentar