VIDEO: Simon Eržen o kolesarski ekspediciji v Tadžikistan

0

Avanturist in svetovni popotnik na kolesu Simon Eržen se je v mesecu juliju odpravil na doslej najzahtevnejšo ekspedicijo – v Tadžikistan. Kako je bilo in kaj vse je doživel na poti, je delil z nami.

8. julija se je Simon odpravil na svojo doslej najzahtevnejšo ekspedicijo – v Tadžikistan. Na poti do centralne Azije so ga čakale tudi številne prepreke – od vojaških zased, do nevarnih minskih polj. Med izzivi, s katerimi se je soočal, pa je bila tudi meja z Afganistanom, ter redek zrak na višinah do 5.000 metrov.

Podrobnosti v videu.

Ekspediciji v Tadžikistan dodal tudi humanitarno noto

Ne le kolesarstvo, v krvi ima tudi dobrodelnost. “Simon Eržen s kolesom okoli sveta” je na poti zbral 200 EUR donatorskih sredstev, katere je tekom poti podaril trem socialno ogroženim družinam z več otroki. Družine je obiskal osebno. V dogovoru z “glavo” družine bodo sredstva porabljena za šolanje otrok in njihovo zdravstveno oskrbo. Družine katerim je bila pomoč namenjena. Družine živijo vsaka na svojem koncu države in so zelo odrezane od sveta, zato jim pomoč pride še kako prav. “Veselje na obrazih staršev je bilo nepopisno,” je dejal Simon. Hkrati pa tudi je bilo nepopisno veselje tudi zanj. “Hvala vsem, ki ste prispevali kakršnikoli delež in vedite, da je pomoč prišla v prave roke, tam kamor spada in je v osnovi bila tudi namenjena,” je dodal.

foto: Simon Eržen
foto: Simon Eržen

Oddaj komentar