Mariborčan za dobrodelnost s kolesom čez Slovenijo

Foto: Agencija Mori

Zmigajmo Slovenijo, je pravil Simon Eržen, ko je napovedal svoj športno-dobrodelni projekt – Diagonala 335. Zadal si je jasen cilj: v 24 urah prekolesariti 335 kilometrov po slovenski diagonali.

Velik uspeh projekta Diagonala 335 in Simona Eržena na 335 km dolgi poti od Goriškega do Portoroža, 335 km prevoženih v 13h, s postanki vred pa so kolesarili 19 ur. Skupaj je mariborskega kolesarja spremljalo 21 kolesarjev iz vseh koncev Slovenije, celo z mednarodno udeležbo iz Avstralije.
Foto: Agencija Mori
Za Simona in še nekaj drugih kolesarjev je bilo prvič, da so bili na kolesu skupaj več kot 300 km. Na cilj v Portorož je Simon v spremstvu 11 kolesarjev, prispel natanko ob 19. uri. Neverjetno je, koliko ljudi je pomagalo pri uspehu tega dogodka in ga podpiralo, tako na samih promocijskih točkah, na postojankah, ki so bile v Celju, Ljubljani in Kopru, sodelovalo pa je več kot 20 prostovoljcev.
Na celotni poti so zbirali donacije preko SMS sporočil. SMS donacije se na številki 1919 zbirajo še naprej, in sicer s ključno besedo OKS5 za donacijo 5 eur in ključno besedo OKS za donacijo 1 eur, da lahko podprete dosežek Simona in ostalih kolesarjev.

Oddaj komentar