VIDEO: Sanacija Nigrada povzročila kar nekaj nevšečnosti: Razpoke, zvita ograja, poplavljanje kleti

Krajani Limbuša so razočarani, pri izgradnji vodovodno-kanalizacijskega omrežja so namreč utrpeli škodo, nato pa naj bi s strani Nigrada naleteli na gluha ušesa.

Prebivalci, ki živijo na Ulici Jožeta Korošca v Limbušu, so obupani. Sanacija tamkajšnje ceste, ki jo je izvedel Nigrad, jim je povzročila kar nekaj nevšečnosti. Na Nigradu so nam potrdili, da so prejeli prijave za dva primera.

Razpoke se širijo, ograjo ima eden izmed stanovalcev pritrjeno kar z vezicami.

Škodo naj bi si sicer ogledali in dejali, da bo ograja sanirana, nato pa naj ne bi bilo več nobenega odziva. Na Nigrad se je obrnil večkrat, a kot poudari, je bilo vse zaman. Zadeva je obstala na mrtvi točki. Kljub temu da je ograja stara, kot so opomnili tudi v pisnih odgovor na Nigradu, meni, da bi mu služila še vrsto leto.

Na Nigradu pa so nam dejali, da so si poškodbe ogledali, na lokacijo je prišel tudi Nigradov podizvajalec, specializiran za izdelavo in sanacijo kovinskih ograj, ki pa se z lastnikom, kot so odgovorili na Nigradu, ni uspel dogovoriti glede končne rešitve. Le nekaj metrov od njegove hiše nas pričakajo sosedi, ki nam prav tako pokažejo škodo, ki so jo ob delih utrpeli.

Gorazd pa se po sanaciji srečuje s poplavljanjem kleti, to zaliva tudi ob manjših nalivih. Pove, da je bilo pred sanacijo cestišče nižje od njegovega dvorišča, sedaj pa je to precej višje.


Na Nigradu so nam pojasnili, da sta omenjenemu odgovorni vodja del in delovodja predlagala, da si na vhodu na svojo parcelo uredi odvodnjavanje s kanaletami, v dolžini med 5 in 6 metri, ki jih bodo sodelavci Nigrada povezali s požiralnikom, ki je v neposredni bližini v tej ulici. Torej, da zadevo takorekoč uredi na lastne stroške.

Na Nigradu so nam dejali še, da se bo do konca tega tedna podizvajalec ponovno oglasil na naslovu lastnika ograje in da verjamejo, da se bodo tokrat uspeli dogovoriti. Za druge rešitev kot kaže zaenkrat še ni, a verjamemo, da bodo našli skupni jezik.

Več v prispevku.

Oddaj komentar