VIDEO: SAB za krepitev samooskrbe države s hrano

Stranka SAB je na današnji predstavitvi svojih kandidatov za državnozborske volitve v sedmi volilni enoti izpostavila pomen krepitve samooskrbe Slovenije s hrano in razvoja celotne države. “Stranka SAB je že pokazala, da ne dela samo za Ljubljano in v Ljubljani, ampak je za nas pomembna vsa Slovenija,” je dejala predsednica Alenka Bratušek.

Po njenih besedah je stranka že pokazala svojo zavezanost Mariborčanom in Mariborčankam med drugim z zagonom več infrastrukturnih projektov in ukinitvijo vinjet na hitri cesti skozi Maribor, ko je bila Bratuškova ministrica za infrastrukturo.

Spomnila je tudi na uvedbo brezplačnih vozovnic za medkrajevni javni potniški promet za upokojence, v prihodnje pa je po njenih ocenah nujna še zakonska določitev brezplačnih prevozov v mestih.

Ena od ključnih zavez SAB je krepitev samooskrbe države s hrano, kar je glavni razlog, da se je za kandidaturo za poslanko te stranke odločila nekdanja ministrica za okolje in prostor in nekdanja direktorica kmetijskega sklada Irena Majcen. “Kmetijske politike ne sme voditi kapital,” je povedala na današnji predstavitvi v Mariboru.

V tem mestu bosta kandidirala tudi poslanca DZ Andrej Rajh in Branislav Rajić. Po Rajhovih besedah je takoj po volitvah nujna zagotovitev stabilnosti javnih financ, ureditev razmer v zdravstvu in skrb za mlade, med drugim z možnostjo odkupa stanovanj skozi najem in zaposlovanja v javni upravi.

Rajić je napovedal krepitev položaja Maribora kot središča vzhodne kohezijske regije in drugega največjega mesta v državi ter zagotovitev hitre prometne povezave z Ljubljano. Kandidatka Metka Vodušek pa je izpostavila skrb za upokojence, da “bodo lahko živeli človeka vredno življenje”.

Po besedah predsednice stranke Bratuškove je nujen takšen zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga bo mogoče izvajati in ki bo imel zagotovljene vire financiranja, medtem ko bi se morala sredstva iz demografskega sklada porabljati izključno za pokojnine. “To ni sklad, kakršnega si je zamislila sedanja vlada,” je dejala.

Kandidati SAB v sedmi volilni enoti so poleg omenjenih še podpredsednik stranke Slavko Šterman, strokovnjakinja za turizem Vesna Nemec Gajzer, inženir računalništva in informatike Luka Vodušek, pravnica Marina Držić, upokojenka Gordana Weber in inženir kemijske tehnologije Ninoslav Ninić.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar