VIDEO: Nataša Ritonija o pričakovanjih in izzivih na čelu RRA Podravje – Maribor

Vodenje Regionalne razvojne agencije (RRA) za Podravje – Maribor je z novim letom za naslednja štiri leta prevzela Nataša Ritonija. Preverili smo, kako je potekala primopredaja in kakšne so njene vizije za vodenje agencije.

Ob izteku lanskega leta so mestni svetniki občin Maribor, Duplek, Hoče, Miklavž na Dravskem polju, Rače-Fram in Starše potrdili imenovanje Nataše Ritonije za direktorico Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor, ki je skupaj s partnerskimi institucijami nosilna institucija za razvoj Podravske regije.

Zavidljiva kariera

Mariborčanka Nataša Ritonija je zadnji dve leti uspešno vodila organizacijski odbor Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) ter se s tem podpisala pod največji večpanožni športni dogodek v zgodovini Slovenije, s priznanjem za najbolje izveden dogodek v 30-letni zgodovini OFEM-ov.

Svojo kariero je po zaključku magistrskega študija angleščine in francoščine v Gradcu začela z vodenjem jezikovnih, dodiplomskih in magistrskih študijskih programov ter službe za mednarodno sodelovanje na Dobi.

Vzporedno je zaključila magistrski študij marketinga in prodaje v Mariboru ter karierno pot nadaljevala na Pošti Slovenija v službi za strategijo in projekte. Od aprila 2019 je bila na Mestni občini Maribor odgovorna za področje mednarodnega in medmestnega sodelovanja.

Oddaj komentar