VIDEO: Iz Maribora na zimsko specialno olimpijado

To soboto, 18. marca se pričenjajo svetovne zimske igre oz. zimska Specialna olimpijada v Avstriji. Iz Maribora se je tja odpravilo 18 slovenskih reprezentatov, ki že “pokajo od navdušenja! Komaj čakajo, da se prične“, je ocenil vodja odprave Ljubomir Miličević. Sami pa so nam zaupali, da bodo dali vse od sebe.

V sosednjo Avstrijo je odpotovalo 7 alpskih smučarjev, 7 tekačev in 4 krpljarji. Pričakujejo dobre rezultate – preverite v videu.

Športno vzdušje in zavedanje pomena o Specialni olimpijadi se po besedah Miličevića iz leta v leto širi. Na prvih zimskih svetovnih igrah oseb z motnjami v razvoju je tekmovalo 500 udeležencev, letos pa jih bo kar 2.700. Slovenci so bili zelo uspešni že pred štirimi leti, ko so se v domovino vrnili s kar 20 medaljami. A je, kot je še poudaril Miličević, bolj kot zmagati pomembno premagovati lastne meje zmogljivosti: “Kot pravi naša zaprisega: dovolite mi zmagati. Če ne morem zmagati, mi dovolite, da vsaj poskusim.

Tekmovanje, razvoj, prijateljstvo
Zimska olimpijada za celotno odpravo (tako tekmovalce kot mentorje in spremljevalce) predstavlja mnogo več kot zgolj tekmovanje. Pomeni socializacijo, druženje, osrednje in spremljevalne športne aktivnosti, sodelovanje v ekipi, spoznavanje novih znanj, ljudi in lastnih sposobnosti, tako telesnih kot duševnih. Da bi vse to lahko doživeli, so letos pridobili moralno in finančno podporo dveh velikih organizacij: podjetja Coca-Cola Slovenija ter Zveze Lions klubov Slovenije.

Oddaj komentar