Spomladanska študentska krvodajalska akcija

Študentska krvodajalska akcija

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih v ponedeljek 8. aprila na Štuku in v torek, 9. aprila, v UKC Maribor. 

V ponedeljek, 8. aprila, bo krvodajalska akcija pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) potekala med 9.00 in 14.00 na Štuku. V torek, 9. aprila, med 8.00 in 14.00 pa v UKC Maribor, na Centru za transfuzijsko medicino.

Vsak študent krvodajalec bo po odvzemu krvi prejel malico in simbolično darilo, ki ga podarja ŠOUM. Tudi letos bo v sodelovanju z Društvom Epruvetka možen vpis za darovanje kostnega mozga, v sodelovanju z Rdečim križem pa bodo na voljo pristopne izjave za darovanje organov ter tkiv po smrti.

Krvodajalska akcija ŠOUM Častim pol litra

V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor. ŠOUM krvodajalske akcije organizira že 20 let, v zadnjih letih tradicionalno potekajo v spomladanskem in jesenskem terminu. Vseslovenska organizacija študentskih krvodajalskih akcij pod geslom »častim pol litra« se je začela leta 2008. Od tedaj je samo v Mariboru kri darovalo več kot 3.500 študentov.

Oddaj komentar