VIDEO: Franjo Bobinac po koncu OFEM-a: “Letvico smo postavili zelo visoko.”

Skupno 2419 mladih športnikov in športnic iz 48 držav je tekmovalo v 11 športnih panogah na 13 različnih prizoriščih v Mariboru in okolici – v času OFEM-a 2023. Najbolj uspešna v zbiranju medalj je bila reprezentanca Italije, slovenski fantje in punce so priborili devet medalj.

“To so izjemni uspehi za tako malo državo, ampak veliko po srcu,” meni predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Franjo Bobinac. A OFEM po njegovih besedah ni pomemben le zaradi športnih rezultatov. “Šport nagovarja mlade v jeziku, ki ga najbolj razumejo, to je jezik sodelovanja, prijateljstva, spoštovanja, zato je vrednost te prireditve še večja,” je med drugim povedal.

Mariborski organizatorji so presegli njegova pričakovanja, najbolj ga je navdušila gostoljubnost domačinov. “Mislim, da se Mariboru obetajo res dobri časi v prihodnje, še posebej z vidika razvoja turizma in ostalih dejavnosti. Ljudje so prijazni, hoteli in hrana dobri, logistika je delovala. Maribor je ravno dovolj veliko mesto, da je bilo mogoče priti z enega prizorišča na drugega v 10 ali 15 minutah, kar v kakšnem drugem mestu ne bi bilo mogoče. Tu je zelo entuziastična ekipa, ne moremo pa tudi mimo številnih prostovoljcev, ki so opravili izjemno delo,” je še povedal.

Pogovor s predsednikom OKS, ki je spregovoril za BK TV pa si poglejte spodaj.

Oddaj komentar