VIDEO: Maribor, kot edino slovensko mesto, v elitni družbi. Glasujete pa lahko le še nekaj dni

Približuje se razglasitev najboljših evropskih destinacij 2023.

Sredi januarja se je na mednarodni platformi European Best Destinations pričelo spletno glasovanje za izbor najboljše evropske destinacije letošnjega leta. Za laskav naziv se kot edino slovensko mesto poteguje Maribor, sporočajo z Zavoda za turizem Maribor.

Zavod za turizem Maribor tako mesto Maribor predstavlja kot evropsko prestolnico kulture, mesto Guinnessove rekorderke najstarejše trte ter odlično gastronomska in outdoor destinacijo.

Glasovanje poteka preko spletne strani

Vsak dan od 20. januarja do 10. februarja bo na povezavi www.vote.ebdest.in moč glasovati za Maribor, eno od 20 evropskih destinacij, ki jih je v letošnji ožji izbor uvrstila posebna žirija na podlagi kriterijev, kot so uspešno izvedeni projekti, kulturna in turistična ponudba, kakovost bivanja in trajnostni razvoj.

Za Maribor lahko glasujete na tej povezavi: TUKAJ.

Ves čas glasovanja poteka tudi digitalna kampanja

Zavod za turizem Maribor v času glasovanja izvaja digitalno kampanjo “Vote for Maribor” in k podpori pri glasovanju pozval široko bazo turističnih deležnikov in partnerskih organizacij. Ob krovnem sporočilu kampanje “Maribor je najboljša destinacija v letu 2023” bodo s privlačnim in zabavnim promocijskim videom nagovarjali k obisku evropske prestolnice kulture, v mesto Guinnessove rekorderke najstarejše trte ter v odlično gastronomsko in outdoor destinacijo.

Oddaj komentar