V soboto boste “pihali”

V soboto, 10. junija med 22. in 5. uro naslednjega dne, v sklopu akcije 0,00 šofer in evropsko usklajenega nadzora “Alcohol & Drugs”, bodo policiti na območju policijske uprave (PU) Maribor izvedli poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov, po metodologiji PROMIL.

Prometno varnostne razmere na območju PU Maribor so se v obdobju januar-april 2017  bistveno poslabšale kot v enakem lanskem obdobju. V tem obdobju so obravnavali 6 % manj prometnih nesreč. Od tega so obravnavali 9 prometnih nesreč s smrtnim izidom in 312 ali 16% manj prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. V teh prometnih nesrečah je 10 udeležencev umrlo, 26 je bilo hudo telesno poškodovanih in 402 ali 21 % manj lahko telesno poškodovanih.

Slika je simbolična

Veliko pijanih voznikov

Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč je bil na območju PU Maribor v tem obdobju visok, saj je znašal 11,2 % (12,2 %). Največji je bil delež  alkoholiziranih  povzročiteljev pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom, pri katerih je znašal 33,3 % (57,1 %), pri prometnih nesrečah s hudimi telesnimi poškodbami pa je delež znašal 20 % (21,8 %). Največ povzročiteljev je bilo pod vplivom alkohola pri prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti in nepravilne strani/smeri vožnje.

Oddaj komentar