V poostrenem nadzoru ugotovljenih 92 prekoračitev hitrosti

FOTO: Slika je simbolična / PU Maribor

V okviru izvajanja akcije Hitrost, ter s ciljem zagotavljanja ugodnih in stabilnih prometno-varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor, so v sredo, 22. 6. 2022, od 7. do 14. ure, izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, v katerem smo poudarek namenili tudi ugotavljanju kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

Poostren nadzor se je izvajal po metodologiji »Veriga«, na cestnih relacijah, ki na območju naše policijske uprave izstopajo po problematiki hitrosti.

V poostrenem nadzoru so ugotovili 92 prekoračitev hitrosti, od tega 89 kršitev v naselju, kjer je problematika hitrosti najbolj izstopajoča. Zaradi prekoračitev hitrosti je bila 63 kršiteljem izrečena globa, 29 kršiteljev pa je bilo opozorjenih.

Prav tako je bilo v poostrenem nadzoru ugotovljenih 5 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, zaradi katerih je bila 4 kršiteljem izrečena globa, 1 kršitelj pa je bil opozorjen.

Oddaj komentar