V ponedeljek bodo notarji brezplačno svetovali parom o premoženjskopravnih razmerjih

Slika je simbolična. Vir: Pixabay

Slovenske notarke in notarji bodo v ponedeljek, 25. 10. 2021, od 9. do 12. ure, po videopovezavi, prek digitalne platforme, svetovali vsem zainteresiranim glede urejanja premoženjskopravnih razmerij parov (zakonci in drugi pari).

Notarji s svojim delom na področju civilnega prava prispevajo k zagotavljanju pravne varnosti. V notarskih pisarnah vsakodnevno nudijo uporabnikom informacije in nasvete v zvezi s sestavo pogodb. Pri osebnih stikih v zaprtih prostorih je treba upoštevati vse predpisane varnostne ukrepov zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni.

Slovenski notarke in notarji se bodo tudi letos vključili v aktivnosti ob Evropskem dnevu pravosodja in bodo tako v ponedeljek, 25. oktobra 2021 brezplačno informirali uporabnike notarskih storitev tudi na oddaljeni način po videopovezavi. Svetovanje bo potekalo po video povezavi prek digitalne platforme MiTeam. Vsi, ki si želijo posvet z notarjem, se lahko prijavili na videorazgovor z notarjem na tej povezavi. Ob prijavi je treba vpisati svoj e-poštni naslov. Dobili bodo vabilo za vstop v sprejemno pisarno, vpisali ime in priimek ter 2x isto geslo po lastni izbiri ter se v video razgovoru s sprejemno pisarno dogovorili za prost termin.

Informacije o svetovalnem dnevu notarjev so na voljo na spletni strani Notarske zbornice Slovenije www.notar-z.si.

Oddaj komentar