V nedeljo smuka do doline

Organizatorji 53. Zlate lisice so si oddahnili, saj bo do sobote, 24.12.2016, snega na progi dovolj, zato ga bodo že razgrnili za smuko. Več kot teden dni pred snežno kontrolo je tako že jasno, da bodo snežni topovi opravili svoje delo.

Na uradni spletni strani Zlate lisice so organizatorji z največjim veseljem zapisali dobro novico, da Zlata lisica tokrat ni ogrožena. “Do sobote bo snega na progi dovolj, tako da ga bodo delavci Marproma lahko že razgrnili. Cilj je, da se v nedeljo že začne smuka po celotni dolžini proge,” je prepričan vodja tekmovanja Mitja Dragšič.

pohorje-lovrencic
FOTO: Facebook U.L.

Cilj organizatorjev je, da se v nedeljo 25.12. že začne smuka po celotni dolžini proge, zato je potrebno, kot pravi Dragšič, sneg čim bolj premešati in to gre najblažje ter najboljše s smučanjem. “Potem bomo lahko začeli s prepariranjem tekmovalne proge,” dodaja Dragšič.

Topovi delali na polno

V minulih dneh, še bolj pa nočeh so zasneževali ves čas. Na spodnjem delu proge so morali nove topove celo zamenjati s starimi. “Toda zdaj je že jasno, da je zasneževalni ekipi Milana Šmona uspelo, kljub inverziji, vlagi, netočnim vremenskim napovedim in tehničnim težavam. Z izgradnjo objektov v ciljni areni je tako lahko že začela tudi tehnična ekipa,” so zapisali na spletni strani Zlate lisice.

FOTO: Facebook Visit Pohorje
FOTO: Facebook Visit Pohorje

Pravijo, da je zanimanje za trening v Mariboru veliko. “Naredili bomo, kar je v naši moči. Seveda bomo skušali zagotoviti trening Slovenkam, prav tako bi rada trenirala tudi Tina Maze. Vse pa je odvisno od vremenskih razmer oziroma od stanja proge,” je dodal generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar.

Oddaj komentar