V Mariboru se začenja zbiranje pomoči za pobrateno mesto Harkov

S torkom, 14. junija, se na petih lokacijah po mariborski občini začenja zbiranje pomoči za
pobrateno mesto Harkov, mariborska občina bo mestu namenila tudi avtobus.

Župan MO Maribor Aleksander Saša Arsenovič je že takoj ob začetku konflikta v Ukrajini izrazil podporo županu pobratenega mesta Harkova, g. Ihorju Terekhovu, ki se je nato meseca maja obrnil na mesto Maribor s prošnjo, ali bi bilo možno dostaviti kakšno opremo mestnim službam, ki skrbijo za vzdrževanje mestne infrastrukture in bivanjskih pogojev.

Javni holding Maribor bo tako za pobrateno mesto Harkov namenil avtobus Iveco Daily 65C17CC s 23 sedeži in kapacitetami za 14 stojišč, letnik 2011. Za uradno predajo avtobusa mestu Harkov mora biti urejena še dokumentacija in vzdrževalna dela, da bo vozilo pripravljeno za predajo.

Ponovno pa bo stekla tudi akcija zbiranja humanitarne pomoči, ki bo tokrat namenjena ciljno za mesto Harkov. Pomoč se bo zbirala do teže tona in pol.

Ponovno se bodo zbirali:
– Higienski pripomočki (plenice, sanitetni material, šamponi, deodoranti, milo, zobne ščetke, vlažilni robčki,..
– Hrana (zapakiran trajnejši kruh, mleko, otroška prehrana, konzerve, čaji, kava, moka, kaša,.) Hrana ne sme biti v stekleni embalaži, mora biti vsaj pol leta pred rokom uporabe in zapakirana v originalno embalažo. Oprema mora biti uporabna in primerna za delitev končnim upravičencem.

Lokacije zbiranja so:
– KS Kamnica, Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica,
– MČ Cente, Kacova ulica 1, 2000 Maribor,
– MČ Tezno, Panonska 12, 2000 Maribor,
– MČ Studenci, Šarhova 53a, 2000 Maribor,
– MČ Tabor, Metelkova 63, 2000 Maribor.

Termin zbiranja (do zbrane količine pomoči, kar je približno tona in pol) je torek in četrtek od 11.00 do 15.00 ure ali po dogovoru s referentom v sredo do 17.00 ure.

Oddaj komentar