V Mariboru prva izposojevalnica e-koles

FOTO: Klub Oven

Maribor je postal bogatejši za novo izposojevalnico električnih kolesa. Prva “bike sharing” točka z izključno električnimi kolesi, je postavljena pred lokalom Mačka na Lentu.

V Klubu Oven so tako Mariborčanom in vsem obiskovalcem mesta v uporabo predali prvo bike sharing točko z izključno električnimi kolesi.

Mobilnost v mestih namreč postaja iz leto v leto težja in vse bolj neučinkovita, zato številna mesta spodbujajo in razvijajo področja trajnostne mobilnosti. Tudi Maribor ni izjema, zato meščanom poleg javnega prevoza in izposoje koles, sedaj omogočamo še prvi e-bike sharing, ki je svoj prostor našel na enem najlepših in najbolj priljubljenih kotičkov mesta – mariborskem Lentu,” pravijo v podjetju Oven.

FOTO: Klub Oven
FOTO: Klub Oven

V podjetju Oven Elektro Maribor d.o.o. so tako v sodelovanju z lokalom Mačka začeli svoj pilotni projekt, ki naj bi ga v kratkem tudi razširili. Z novo pridobitvijo pa obiskovalce Lenta vabijo, da se po Mariboru to pomlad in poletje raje zapeljejo “modro”.

Prva e-izposojevalnica v Mariboru

Čeprav gre za pilotni projekt, imajo v podjetju Oven že v načrtu širjenje. V kratkem tako načrtujejo novo točko, tokrat ne desnem bregu Drave, ki se bo odprla maja v Drava Centru na Limbuškem nabrežju. “Tako Mestna občina Maribor, kot v podjetju Oven si prizadevamo, da bi v našem mestu ljudje čim več hodili peš, se vozili s kolesom ali javnim prevozom oziroma se posluževali okolju prijaznih oblik transporta, zato že iščemo nove partnerje, ki bi pri projektu želeli sodelovati,” je poudaril direktor podjetja Oven Elektro Maribor d.o.o., Miroslav Prešern.

Zmanjšanje motornega prometa ob Dravi pa pozdravljajo tudi lastniki lokalov, kot tudi številni obiskovalci in turisti, ki že sedaj na Lent pridejo peš ali s kolesi.

Kolesa vrniti na prvotno mesto

Uporabniki električnih koles bodo na začetku morali kolesa po izposoji vrniti nazaj na prvotno mesto, v povečanjem števila e-bike sharing točk, pa bodo kolesa lahko pustili oziroma prevzeli tudi na drugih točkah.

FOTO: Klub Oven
FOTO: Klub Oven

V maju obiskovalce čaka tudi posebna akcija pri izposoji, kasneje pa boste za uro najema kolesa odšteli 2 evra.

Oddaj komentar