V Mariboru bo letos zaživelo drsališče, to je lokacija

Novo košarkarsko igrišče Iva Daneua ob stičišču Strossmayerjeve in Mladinske ulice v Mariboru je vse od slovesne otvoritve sredi septembra deležno izjemno dobrega obiska, saj privablja številne ljubitelje košarke in je večino časa popolnoma zasedeno, so sporočili iz Sporta Maribor.

“A ker se sezona košarke na prostem s hladnejšim vremenom postopoma izteka, je družba Šport Maribor iz Skupine JHMB medtem že pričela snovati vsebine, s katerimi bo to urbano igrišče živelo tudi v zimskih mesecih,” dodajo.

Pri tem so v sodelovanju z Mestno občino Maribor sprejeli odločitev, da lahko na košarkarskem igrišču Iva Daneua v zimskih mesecih začasno vzpostavijo drsališče. “Tako bo že v kratkem objavljen javni razpis za oddajo te športne površine za namen postavitve montažnega drsališča v prihajajoči zimski sezoni. Cilj je, da Šport Maribor pravočasno najde ponudnika ureditve drsališča in poskrbi za živahen utrip na omenjenem legendarnem igrišču tudi pozimi,” zapišejo v sporočilu za javnost.

Do takrat pa bo na igrišču Iva Daneua seveda še naprej kraljevala košarka. “Gre za tehnološko sodobno igrišče, ki je bilo opremljeno s športno opremo, uporabljeno na Olimpijskem festivalu evropske mladine (talna podloga, premična koša), in ljubiteljem košarke ponuja priložnost za aktivno preživljanje prostega časa,” zaključijo.

Oddaj komentar