V Ljudski vrt je prišel Nizozemec Menno Bergsen

Nizozemski vratar Menno Bergsen postal del ekipe NK Maribor. Vir: NK Maribor

NK Maribor nadaljuje priprave še s tretjim novincem, tokrat med vratnicama: Menno Bergsen (21 let, 185 cm), dosedanji član slovaškega prvoligaša Trenčina, je podpisal dveletno pogodbo.

Sestavljanje novega vijol’čnega mozaika se nadaljuje. Po dveh igralcih imajo zdaj novinca tudi med vratarji. In po dveh Slovencih je v Ljudski vrt prišel Nizozemec Menno Bergsen, ki je  sicer produkt nogometne šole Sparte iz Rotterdama.

Mlad, nadarjen in ambiciozen vratar

“Po izteku pogodb smo ostali brez Jasmina Handanovića in Kenana Pirića, tako da smo se morali odzvati. Vrzel, ki je nastala na vratarskih položajih, smo želeli nadomestiti s kvaliteto. Ponudila se je dobra priložnost pripeljati vratarja, ki izhaja iz nizozemske vratarske šole. Po vseh upoštevanih merilih je naš izbor Menno Bergsen, mlad, nadarjen in hkrati zelo ambiciozen vratar. Po oceni kadra in presoji celotnega strokovnega štaba smo želeli okrepiti vsako linijo moštva. Menno ima, kar smo iskali in se v Mariboru lahko bori za mesto med vratnicama,” v predstavitvi tretjega novega obraza v slačilnici športni direktor Marko Šuler.

Ni bilo dileme, ko je dobil ponudbo Maribora

Njegova pot je bila Sparta Rotterdam, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Trenčin in zdaj za dve leti Maribor. Menno Bergsen o razlogih, da bo njegova druga postaja izven domovine v mestu ob Drav, pravi: “Po šestih, sedmih letih pri mlajših selekcijah Sparte sem se preselil v drugo nizozemsko ligo, k Dordrechtu in FC Eindhovnu, zadnje leto in pol pa sem preživel na Slovaškem. Ko sem po koncu sodelovanja s Trenčinom dobil ponudbo Maribora, zame ni bilo dileme. Hitro smo se dogovorili in z veseljem začenjam nov izziv.”

Pripravljen na zahteve, ki jih ima Maribor

Slovaška izkušnja se je začela z zaporednimi nastopi, nato pa v nadaljevanju prejšnje sezone ni več dobil priložnosti. Tudi zaradi poškodbe, ki je zdaj že preteklost.
“Pripravljen sem na zahteve, ki jih ima Maribor. Vem, da prihajam v najuspešnejši klub v Sloveniji. Želim prispevati svoj delež, a to moram pokazati na igrišču, najprej s prizadevnostjo na treningih. Trenutno je najpomembnejše, da sem tukaj, nared za največje napore in popolnoma osredotočen na vse, kar nas čaka med pripravami,” je povedal Bergsen.

Drugi igralec z nizozemskim potnim listom

Doslej so imeli v Ljudskem vrtu le enega igralca z nizozemskim potnim listom, Richmar »Rocky« Siberie, ki je po zaslugi dvojnega državljanstva na reprezentančnem nivoju igral za Curacao, je v sezoni 2005/06 zbral 17 nastopov in dosegel 7 zadetkov. Menno Bergsen si je za svojo vijol’čno pot izbral št. 99, zaradi letnice rojstva.

Oddaj komentar