V Domu ustvarjalnosti mladih zaživele popoldanske ustvarjalne delavnice

Foto: ZPM Maribor

V Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor so ponovno zaživele popoldanske ustvarjalne delavnice. Ta petek v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja pripravljajo Pravljično urico, v sklopu mentorskega programa Ti to zmoreš pa v ponedeljek pričenjajo nov cikel predavanj za starše.

Konec meseca se bo na Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Pohorju odvil tabor za mlade “Povejmo tako, da bomo slišani”. K prijavi vabijo vse od 15. do 29. leta, ki želijo uriti kulturo dialoga, veščine komunikacije in javnega nastopanja – za lažje soodločanje o družbenih procesih, ki zadevajo njihova življenja.

Popoldanske ustvrjalne delavnice bodo vsak delavnik od 15. do 19. ure v Domu ustvarjalnosti maldih na Razlagovi. Vabljeni so vsi otroci in mladostniki. Na brezplačne delavnice se ustvarja z glino, riše, lepi, slika, šiva, tiska in še kaj. Izdeluje se tudi praktične izdelke za dom, okraske, igre in nakit.

Posebej pa pripravljajo še:

Pravljična urica

Petek, 16. 9., ob 17. uri
Kot uvod v novo bralno sezono Prežihove Bralne značke vabijo Pravljično urico. Pravljičar Robert Kereži iz Mariborske knjižnice bo obiskovalce popeljal v čudovit svet zgodbe o kapljici, nato pa delil še izkušnje in utrinke z njegove športne poti. Med drugim jim bo zaupal, kako je s pomočjo knjig spoznal svojo strast – tek. Ob pravljici bodo razgibali svojega duha in nato na delavnici pustili prosto pot ustvarjalnosti. Dogodek pripravljajo v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja – Beremo skupaj, ki letos poteka pod sloganom “Branje je za duha to, kar je telovadba za telo”.

Predavanje za starše

Ponedeljek, 19. 9., ob 16.30
V okviru mentorskega programa Ti to zmoreš, ki ga Mestna občina Maribor namenja mladostnikom, organizirajo predavanje “Kaj morajo starši razumeti o sebu, da lahko pomagajo mladostniku?” Tokrat pričenjajo cikel treh predavanj, vezanih na čustva, za katere verjamejo, da jim je vredno nameniti več pozornosti. Predavala bo zakonska in družinska terapevtka Urška Mikolič. Potrebna je predhodna prijava na e-naslov: monja@zpm-mb.si.

Tabor za mlade do 15. do 29. leta

Od petka do nedelje, 30. 9. do 2. 10., DMZ
Na tabor “Povejmo, da bomo slišani” vabijo vse mlade, ki želijo soodločati o družbenih procesih, ki zadevajo njihova življenja. Preko različnih delavnic in oblikovanja mladinskih pobud bodo razvijali kulturo dialoga, veščine javnega nastopanja, kritično mišljenje, radovednost in empatijo. Za lažje sooblikovanje lastne prihodnosti in prihodnosti družbe. Tabor vključuje dvakrat polni penzion na DMZ, program v izvedbi ZPM mentorjev in zunanjih strokovnih sodelavcev, ‘team building’, družabne in športne dejavnosti. Udeležba je brezplačna, prijave že sprejemajo.

Oddaj komentar