Ustavno sodišče BiH zavrnilo pritožbo Roka Snežiča glede vstopa v državo

Ustavno sodišče BiH je zavrnilo pritožbo Roka Snežiča, ki so mu pred časom zaradi njegovih domnevno spornih finančnih poslov prepovedali vstop v državo. Mariborskemu poslovnežu in davčnemu svetovalcu je tako še naprej prepovedan vstop v BiH.

Novico o tem, da je bosansko ustavno sodišče zavrnilo Snežičevo pritožbo, je v soboto na Twitterju objavil spletni portal Istraga.ba.

“Ustavno sodišče BiH je zavrnilo pritožbo slovenskega poslovneža Roka Snežiča. Prijatelju slovenskega premierja Janeza Janše se še naprej prepoveduje vstop v Bosno in Hercegovino,” je zapisal omenjeni portal, ki je ob tem objavil tudi del odločbe ustavnega sodišča.

Onemogočen stik z družino?

Varnostne službe BiH so Snežiča konec leta 2020 označile za grožnjo varnosti in integriteti BiH, zato so mu prepovedali vstop v državo. O zavrnitvi Snežičeve pritožbe danes na spletni strani piše tudi tednik Reporter, ki poroča, da naj bi Snežič v pritožbi med drugim zapisal, da mu s prepovedjo vstopa v BiH onemogočajo stik z njegovo družino; z bosansko državljanko naj bi namreč po poročanju medijev imel dva otroka.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar