Prvi krog prvenstva prestavljen, Mariborčani na dve prijateljski tekmi s prvoligašema

FOTO: NK Maribor

Namesto to sredo prihodnjo soboto. Zgodba o novi nogometni realnosti je, žal, privedla do spremembe tekmovalnega koledarja. Odbor za nujne zadeve pri Nogometni zvezi Slovenije je po rezultatih testiranja na koronavirus sprejel odločitev o preložitvi prvenstva do 22. avgusta, kar pomeni, da moramo na ligaško premiero počakati vse do naslednjega vikenda.

“Gre za višjo silo, na katero nimamo vpliva. Moramo se prilagoditi. Žal mi je, da se je to zgodilo in ker na takšen način kroji naš program. Večkrat sem že omenil, da v nobenih knjigah ali priporočilih ni zapisano, kako se pripraviti na takšno situacijo. To zdaj spreminja vse, kar smo predvideli, znašli smo se pred novim izzivom. Škoda, ker smo pripravljeni in smo že z nestrpnostjo čakali na otvoritev prvenstva. Predvsem pa zaradi spoznanja, ker nam s to preložitvijo pred začetkom evropskih kvalifikacij odpadeta dve pomembni tekmi,” je o neprijetni obliki prilagajanja za nkmaribor.com spregovoril Sergej Jakirović, ki je skupaj z moštvom opravil testiranje.

“Bilo je lažje kot prvič, morda smo se zdaj privadili tudi na to novo realnost. Vsekakor je dobro, da se opravljajo testiranja. Je pa pomembno, da bi ravnali, tako da se tistega, ki je pozitiven, umakne v izolacijo, preostali pa bi lahko nadaljevali s treningi. Življenja ne moremo ustaviti, moramo živeti s tem do pojave cepiva.”

Ob novonastali situaciji bodo v NK Maribor izkoristili čas, da skozi treninge popravijo še določene zadeve, ki menijo, da jih morajo: “Takoj pa smo šli v akcijo iskanja rešitev za igranje vmesnih pripravljalnih tekem, tako da je bil naprej poudarek na teh organizacijskih aktivnostih, saj je pomembno, da ostanemo v tekmovalnem ritmu.”

Sklenjen je dogovor in že pripravljen načrt B: namesto prvenstvenih v tem tednu dve prvoligaški pripravljalni tekmi, obe se bosta odigrali v Ljudskem vrtu, in sicer se bodo Mariborčani danes, v sredo ob 19. uri pomerili z Muro, v soboto ob 18. uri pa z Gorico.

Oddaj komentar