TV3 na dražbi kupila RTS

Stečajni upravitelj družbe Tele 59, ki upravlja s programom mariborske regionalne televizije RTS, Ignac Marinič je na današnji tretji dražbi uspel najti kupca za poslovno celoto. Kot je povedal je bila uspešna televizija TV3. Dražba je potekala med štirimi interesenti, na koncu pa so z 1,1 milijona evrov skoraj podvojili izklicno ceno.

Poleg TV3, ki sicer že oddaja svoj program, so se dražbe udeležili še trije dražitelji, Felix Trade iz Trzina, ki se redno udeležuje podobnih dražb in je nedavno odkupil tudi arhivsko zbirko Vinagovih vin, ptujsko podjetje Re-Mont v lasti Ivana Šipka, pa tudi družba Rim Projekt, ki je bila te dni že vpletena v postopek prodaje Aerodroma Maribor.Marinič je dejal, da je z doseženim izkupičkom zadovoljen, kupec pa jo mora poravnati tri dni po tem, ko bo prejel podpisano pogodbo, kar naj bi se zgodilo v mesecu in pol. Sicer pa bo Marinič v uspeh prodaje verjel šele, ko bo kupnina v celoti poravnana. Aprila letos je namreč po drugi dražbi z avstrijskim podjetjem Rasch že podpisal kupoprodajno pogodbo, a kupec obveznosti nato ni poravnal, zato je sodišču predlagal prekinitev pogodbe in razpis nove dražbe.

RTS Maribor
RTS Maribor

Potem ko se je za decembrsko prvo dražbo zanimalo le podjetje Vinag International, a naj bi zamudilo s plačilom varščine, se je v drugem poskusu pojavil še omenjeni dražitelj, ki je v dvoboju na dražbi precej zvišal pri dobrih 900.000 evrov postavljeno izklicno ceno. Za podjetjem Vinag International so sicer stali azijski vlagatelji, ki so bili povezani tudi z nekaterimi drugimi posli v Mariboru, tokrat pa so očitno to skušali speljati preko Rim Projekta.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar