Tri tedne do novega šolskega leta, pa še ni znano, kako bo šolanje potekalo

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Kmalu se bo začelo novo šolsko leto, pa informacij, kako bo potekalo, še ni. Kot poroča 24ur.com je Branimir Štrukelj s Sviza dejal, da ni sodelovanja z ministrstvom za šolstvo in da v 30 letih še niso imeli takšne blokade dialoga, kot jo imajo s sedanjo ministrstvo.

PCT tudi za dijake?

Omenjali so, da naj bi pogoj PCT veljal tudi za dijake. To je potrdila Mateja Logar za TV Slovenija. Tajnik sindikata vzgoje in izobraževanja se sprašuje ali to pomeni, da bo za tiste,a ki pogoja ne bo izpolnjeval to pomenilo odvzem pravice do izobraževanja?

“Vlada nima niti načelnega odgovora”

Štrukelj je za 24ur dejal, da možnost izvajanja pouka od doma za tiste, ki ne bi izpolnjevali PCT pogija, ni izvedljiva. “Vlada je že vse leto gluha na opozorila, da bomo prišli v
kadrovske težave. Vlada nima niti načelnega odgovora,” je za 24ur dejal Štrukelj.

Prav tako še ni znano ali se bodo morali testirati učitelji. Jasno je, da hitri testi od 23. avgusta dalje ne bodo več brezplačni. Štrukelj na tem mestu za 24ur pove, da učitelji ne bodo sami nosili stroškov. Na Svizu sicer zahtevajo uvedbo samotestiranja tudi za učitelje, ne le za učence in dijake.

 “Če ni kos nalogi, naj prostor odstopi nekomu, ki ji bo”

Predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan je za 24ur dejal, da je problem, da nimajo nobenih podatkov, kljub temu, da se bliža 1. septembra. Tudi on je bil oster do Kustečeve: “Mi ministrstva za šolstvo nimamo več, ključno odgovornost, strahotno krivdo pa nosi ministrica za šolstvo. Če ni kos nalogi, naj prostor odstopi nekomu, ki ji bo,”
je dejal za 24ur.

Oddaj komentar