Državni prvak OK Merkur Maribor premagal Spartak Myjava s 3 proti 1

Tekma OK Merkur Maribor proti Spartak myjava_Mevza FOTO Bojan Javornik

Prvo domačo tekmo v sezoni 2021/22 so v Dvorani Tabor bolje začeli domači, ki so povedli s 5:2. Po točki neposredno iz začetnega udarca Rolanda Gergyeja in ob zaostanku s 8:3 je trener gostov posegel po prvem odmoru.

Merkurjevci so nadaljevali odlično igro, prevladovali v vseh elementih te. Ob vodstvu s 17:9 je trener Spartak Myjave še drugič posegel po odmoru. Igralci Merkur Maribora so po bloku Janž Kržiča prvi niz prepričljivo dobili s 25:12.

Merkur Maribor: Cafuta, Adžović S., Kovačević 5, Pavlović 6, Bračko 5, Donik, Adžović A., Planinšič, Ikhbayri 23, Kovačič, Gergye 21, Košenina (L), Herman (L).Trener: Sebastijan Škorc
Spartak Myjava: Pollak 1, Watzka 3, Šima 2, Zeman 5, Konc 16, Bartak 1, Pokopec 11, Valo 1, Mačuha 6, Panko (L), Ochodnicky (L). Trener: Martin Pipa

V drugem nizu Mariborčani dvignili nivo igre

Drugi niz se je začel dokaj izenačeno, nobena od ekip ni mogla priigrati večje prednosti. Vseeno pa so bili ob prvem odmoru na zahtevo Sebastijana Škorca v prednosti gosti, ki so vodili s 14:12. Mariborčani so nato dvignili nivo igre, ob izenačenju na šestnajsti točki je po odmoru posegel tudi gostujoči strateg. Spremljali smo lahko napeto končnico niza, v kateri so gostje povedli s 23:21 in prisilili Sebastijana Škorca v odmor. Ta odmor ni pomagal do preobrata, saj so gostje iz Slovaške niz osvojili s 25:23.

Foto: Bojan Javornik

Tretji niz z odmori

Podobno kot v prvega so tudi v tretjega bolje vstopili domači Merkurjevci, ki so takoj povedli s 3:0 kar je bilo dovolj za prvi odmor gostov. Ko je prednost Merkur Maribora začela samo še rasti so gostje pri zaostanku 13:5 zahtevali še drugi odmor v upanju na da bo obrnil potek niza. Že pred končnico niza je bilo jasno, da bodo domači osvojili ta niz in Sebastijan Škorc je v igro poslal tudi najstnika Roka Bračka. Mladenič je z uspešnim napadom tudi zaključil tretji niz, ki so ga Mariborčani osvojili s 25:12.

Foto: Bojan Javornik

Četrti niz z nekoliko boljšo igro gostov

Tako kot so končali tretji niz so začeli tudi četrtega. Po zaslugi odličnih začetnih udarcev Janž Kržiča so povedli s 4:0, kar je pomenilo hiter odmor na zahtevo Spartak Myjave. V nadaljevanju so boljšo igro prikazali tudi gostje, ki so rezultat izenačili na sedemnajsti točki, kjer je Sebastijan Škorc z odmorom poizkušal ustaviti nalet gostov. V končnici sta imela glavno besedo oba najstnika v ekipi. Rok Bračko je priigral odločilno prednost, Janž Kržič pa je z as servisom zaključil niz v prit svoje ekipe s 25:21 ter zmago s 3:1.

Oddaj komentar