Tim Gajser na svetovno prvenstvo z novim motorjem

Tim Gajser. Foto: AMZS, Uroš Modlic

V nedeljo, 1. marca 2020, bo Matterley Basin prizorišče prve dirke svetovnega prvenstva v v motokrosu v letošnjem letu. Slovenijo bosta z licenco AMZS zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.

Prva dirka svetovnega prvenstva v razredih MXGP in MX2 bo zagotovo postregla z napetim boji za najvišja mesta. Tim Gajser bo v najmočnejšem razredu imel obilico dela, saj njegovi tekmeci ne počivajo. Po napovedih bodo v novi sezoni napadali že v Angliji prvo mesto Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Romain Fevbre, Arnaud Tonus, Gautier Paulin, Arminas Jasikonis, Pauls Jonass in Jeremy Seewer. Pozabiti pa ne smemo še na Jorgeja Prada, ki je lani suvereno usvojil naslov svetovnega prvaka v razredu MX2, zdaj pa prihaja v svetovno motokros elito še v najmočnejšem razredu.

Tim Gajser je aktualni branilec naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP. V pripravljalnem obdobju je že odlično vozil na dirkah za Odprto prvenstvo Italije, na treh dirkah je zmagal na petih od šestih voženj in bil z novim motorjem izjemno zadovoljen. Nima pa samo novega motorja, ampak ima v moštvu tudi novega sovoznika. To je Avstralec Mitchell Evans.

Jan Pancar. Foto: AMZS Uroš Modlic

Jan Pancar je zamenjal ekipo in zdaj vozi nov motocikel. Podpisal je pogodbo z ekipo KTM Racestore. Postavitev novega motorja pa je, kot je dejal, malce drugačna kot pri Yamahi, ki jo je imel do sedaj.

Oddaj komentar