Svet zavoda o razrešitvi direktorja UKC Maribor

Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor se bodo danes sešli na redni seji, na kateri bo, sodeč po objavljenem dnevnem redu, edina vsebinska točka predlog za začetek postopka razrešitve direktorja Antona Crnjaca. Ta zadeve zaenkrat ne komentira.

Crnjac je zasedel direktorsko mesto junija 2021, potem ko je njegov predhodnik Vojko Flis po izteku štiriletnega mandata zapustil UKC Maribor. Pred tem strokovni vodja klinike za kirurgijo in predstojnik oddelka za torakalno kirurgijo je bil takrat edini kandidat za direktorja.

V obdobju med leti 2004 in 2010 je bil že strokovni direktor UKC Maribor, sicer pa je torakalni kirurg in neuradno blizu SDS. O njegovi zamenjavi se je zato špekuliralo že vse od menjave vlade pred letom dni.

Njegovo razrešitev je časnik Dnevnik napovedoval že za prejšnjo sejo sveta zavoda, a je bil direktor takrat odsoten iz zdravstvenih razlogov. Predsednik sveta zavoda Aleš Šabeder, ki je na tem položaju od julija lani, tega takrat ni želel komentirati.

Crnjac je takrat za Dnevnik povedal, da ne vidi razlogov za zamenjavo, saj je prepričan, da zavod vodi uspešno.

V 11-članskem svetu zavoda je šest predstavnikov ustanovitelja, torej države. Enega člana imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enega Mestna občina Maribor, trije člani so iz bolnišnice.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar