Ilka Štuhec bo zaradi poškodbe odsotna več mesecev

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se je med pripravami na novo sezono poškodovala. Kot je zapisala na družbenem omrežju Twitter, bo odsotna več mesecev, a da je motivirana, da se bo vrnila. Slabo novico so potrdili tudi v njenem taboru.

 “Na žalost je bil to eden zadnjih startov za več mesecev. Žalostna in jezna v tem trenutku, a motivirana, da se vrnem,” je na Twittrju zapisala Ilka.

Med današnjim dopoldanskim treningom v Pitztalu si je Ilka Štuhec pri padcu poškodovala levo koleno. Svetovna prvakinja v smuku je po padcu nemudoma opravila zdravniški pregled v bližnji kliniki, specializirani za športne poškodbe. Diagnoza je pokazala, da si je slovenska smučarska šampionka pri padcu strgala sprednje križne kolenske vezi. Za zdaj kaže, da bo Ilka Štuhec zaradi poškodbe primorana izpustiti večji del ali celo celotno sezono v svetovnem pokalu, kar vključuje tudi zimske olimpijske igre v Južni Koreji. Več podrobnosti o sami poškodbi bo znanih v prihodnjih dneh,” pa pravijo v Ilkini družbi za odnose z javnostmi Propiar.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar