Stanje okužb v Sloveniji

V nedeljo so ob 355 PCR-testih in 889 hitrih antigenskih testih v Sloveniji potrdili 76 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v nedeljo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 26 bolnikov, na intenzivni negi pa štirje. Od četrtka do nedelje sta umrla dva covidna bolnika.

Ministrstvo za zdravje je danes objavilo podatke o številu hospitaliziranih in umrlih od četrtka do danes.

V četrtek je bilo zaradi covida-19 hospitaliziranih 27 bolnikov, na intenzivni negi pa štirje. V četrtek ni umrl noben covidni bolnik.

Zaradi covida-19 je bilo v petek na navadnih oddelkih hospitaliziranih 24 bolnikov, na intenzivni negi pa štirje. V petek je umrl en bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo.

V soboto je bilo na navadnih oddelkih zaradi covida-19 hospitaliziranih 25 bolnikov, štirje na intenzivni negi. V soboto je umrl en bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo.

V nedeljo je bilo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziran en bolnik več kot dan prej, na intenzivnih oddelkih pa je hospitaliziranih enako število bolnikov kot dan prej. Skupno je bilo hospitaliziranih 57 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno sedem bolnikov. V nedeljo ni umrl noben covidni bolnik.

V nedeljo so potrdili devet okužb manj kot v soboto in 16 več kot prejšnjo nedeljo.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 3730 aktivnih primerov okužbe, kar je 11 manj kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 238, kar je dva več kot dan prej, število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 175, enako kot dan prej.

Oddaj komentar