Sobotni bazar Waldorfskega vrtca Studenček

V soboto, 30. novembra 2019, od 12. do 18. ure, bo v začasnih prostorih (po požaru) Waldorfskega vrtca Studenček, v pritličju Waldorfske šole Maribor na Valvasorjevi 75, Bazar, ki ga pripravlja kolektiv vrtca skupaj z otroki in družinami. Na bazarju bodo odprli vrata vsem zainteresiranim družinam, da obiščejo in doživijo waldorfski vrtec in doživijo predpraznično vzdušje ob kulturnem in zabavnem programu.

Skupaj z otroki in prijatelji se bodo lahko gostje posladkali v Sofijini čajnici in zaigrali zabavno igro na srečo »Studenčkov vrtiljak«. Za otroke so pripravili kratko lutkovno predstavo Adventna pravljica ob 14:30 in drugo ponovitev ob 16:30. Na prodajni stojnici bo možen tudi nakup majhnih ličnih darilc. Bazar s skupnimi močmi pripravljajo prostovoljno starši in zaposleni iz vrtca. Izkupiček od prodaje kupončkov in izdelkov bodo namenili za socialni sklad vrtca, s katerim podpirajo družine, ki zaradi nenadnih težkih okoliščin, kot so izguba službe ipd., več ne morejo plačati polne cene vrtca.

Za tiste, ki bodo premogli še dovolj moči in radovednosti, bo na voljo še bogato in malo glasnejše sejemsko predbožično dogajanje v zgornjih nadstropjih poslopja, ki ga organizira Waldorfska šola Maribor in je primerno tudi za večje otroke in mladino. Na info točki bodo lahko starši pridobili informacije o vpisu in še čem.

Oddaj komentar