Slovenski plavalci zaradi okužb v državi ostali brez tekmovanja na Nizozemskem

FOTO: Pixabay.com

Rotterdam bo med 3. in 6. decembrom gostil eno močnejših plavalnih tekmovanj v okrnjenem koledarju leta 2020. Žal na tekmi na bo slovenskih reprezentantov, saj so z Nizozemske prejeli zavrnjeno prijavo, krivo pa je veliko število okužb v Sloveniji.

Prav tekma v Rotterdamu je bila za najboljše slovenske plavalce edini večji cilj v okrnjeni sezoni, kjer sta ob olimpijskih igrah odpadli tudi evropsko prvenstvo v Pragi in decembrsko evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih v Kazanu.

Tekem že več mesecev ni

“Zavrnitev je bila tudi hud udarec za najboljše, ki zdaj že pol leta ne vedo, zakaj trenirajo, saj tekem ni. Ob prvenstvih so odpadli tudi svetovni pokali,” je pojasnil slovenski selektor Gorazd Podržavnik. Ta je dodal, da so na Plavalni zvezi Slovenije prejeli zelo vljudno pismo z Nizozemske, kjer so jim pojasnili, da Slovenija sodi med rizične države in reprezentanca zato ne more nastopiti na tekmi.

Plavalno leto prihodnje leto drugačno

Povsem drugačno plavalno leto pa se obeta prihodnje leto. Ob olimpijskih igrah bo že spomladi v Pragi evropsko prvenstvo, načrtovani so svetovni pokali, nato pa ob koncu leta še obe tekmi v 25-metrskih bazenih – evropsko prvenstvo v Kazanu in svetovno prvenstvo v Abu Dabiju.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar