Slovenska karitas zbira pomoč za gospodinjstva prizadeta v neurjih

V četrtkovih neurjih je več kot 100 gospodinjstev utrpelo hujšo škodo, zato so pri Slovenski karitas začeli zbiranje prispevkov za pomoč najbolj prizadetim v neurjih v Sloveniji letos. S svojo donacijo 20.000 evrov so že pomagali številnim gospodinjstvom, ki jih je neurje s točo in vetrom najbolj prizadelo, so sporočili iz Slovenske karitas.

Prvo nočno neurje je povzročilo veliko škodo na številnih gospodinjstvih v Prekmurju, na Koroškem, Štajerskem in na Gorenjskem, kjer je odkrivalo in odnašalo strehe, so navedli v sporočilu za javnost. Najhuje je bilo v krajih Murska Sobota, Rakičan, Turnišče, Velenje in Kamnje. Večerno neurje pa je prizadelo tudi osrednjo in vzhodno Slovenijo, najhuje je bilo na območju Krškega. Na mnogih območjih je toča uničevala tudi poljščine in sadje.

Pošljete lahko tudi SMS 

Ker številni ne bodo zmogli sami odpraviti posledic slabega vremena, bodo v Slovenski karitas prihodnjih dneh z namenom pomoči na najbolj prizadetih območjih stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi.

Vse, ki bi želeli pomagati prosijo, da svoj dar za prizadete družine nakažejo na transakcijski račun Slovenske karitas, pošljejo pa lahko tudi sms-sporočilo KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919 in s tem darujejo pet oz. 10 evrov.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar