Vreme: Danes in v torek oblačno in deževno

Danes bo oblačno, pogosto bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Predvsem na zahodu bodo krajevno možni močnejši nalivi. Najvišje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo večinoma oblačno s pogostimi plohami ali nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V četrtek bo več sonca, čez dan bo še nekaj ploh ali neviht.

Vremenska slika: V severnem Sredozemlju je plitvo ciklonsko območje, od Baltika se prek srednje Evrope in Alp razteza v severno in zahodno Sredozemlje frontalni pas, ki bo vplival tudi na vreme pri nas. Z vetrovi južnih smeri priteka k nam vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami, deloma nevihtami. Manj padavin bo predvsem severovzhodno od nas. V torek bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

Biovreme: Danes in v torek bodo razmere obremenilne za veliko ljudi. Obremenitev se bo najpogosteje kazala v obliki slabega počutja, s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z motnjami v spanju, utrujenostjo in potrtostjo. Priporočena je večja previdnost in dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in zdravil.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar