Zbirateljske sestavljanke v podporo umetnikom med pandemijo covida-19

FOTO: Pixabay.com

Puzzles with Purpose organizira spletno prodajno pobudo Art x Puzzles, ki bo s pomočjo prodaje zbirateljskih izdaj sestavljank podpirala umetnike med pandemijo covida-19.

Pri nastanku sestavljank v omejeni izdaji so sodelovali z več kot 70 sodobnimi umetniki po celem svetu, da bi jim olajšali osebne socialne in ekonomske skrbi v tem času.

V sestavljanke so prelevili prvo sliko Billyja Zana Telemundo, ki jo je naslikal na snemanju filma Titanik (1997), leseno razmnoževalno sestavljanko Brandona Lipchika, ki jo je ustvaril z uporabo napredne tehnologije umetne inteligence, in 2000 koščkov veliko tradicionalno papirnato sestavljanko Christopherja Makosa, ki jo je ustvaril kot poklon Andyju Warholu, piše portal Art Daily.

Med drugim so izpostavili še sestavljanke umetnikov Louise Lawler, Idrisa Khana, Willa Cottona, Naame Tsabar, Spencerja Tunicka, Jonaha Freemana in Justina Lowa, Marca Dennisa, Kay Rosen ter Jitisha Kallata.

Narejene s pomočjo vrhunske tehnologije

Sestavljanke, narejene s pomočjo vrhunske tehnologije, visokokakovostnih materialov in z uporabo novosti pri oblikovanju, prodajajo v po naročilu izdelanih vgraviranih zabojih. Kupijo jih lahko zbiratelji, ljubitelji sodobne umetnosti in navdušenci nad sestavljankami. Prodajna pobuda bo potekala dlje časa, v katerem se bodo zamenjali in pobudi pridružili še drugi umetniki s svojimi stvaritvami, spremenjenimi v sestavljanke.

Vsako zbirateljsko izdajo sestavljanke spremlja vgraviran USB ključek s certifikatom verodostojnosti, podoba sestavljanke in podatki o umetniku. Po pisanju portala Art Daily bodo del izkupička darovali tudi dobrodelnim ustanovam, ki so jih izbrali umetniki.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar