Simon Štrancar ne bo več direktor mariborske mestne uprave

Simon Štrancar, donedavni direktor mestne uprave MO Maribor.

Simon Štrancar ne bo več direktor mariborske mestne uprave. Z Mestno občino Maribor so se dogovorili za sporazumno odpoved, funkcijo direktorja pa z jutrišnjim dnem začasno prevzema Mateja Cekič, do sedaj zaposlena na Uradu za finance in proračun na MO Maribor.

Simon Štrancar, nekdanji dir. MU MO Maribor

Štrancar se je z današnjim dnem poslovil od funkcije direktorja mestne uprave. Čas do 22. maja, ko bo dokončno razrešen obveznosti do občine, bo najprej izkoristil za izobraževanje, do konca delovnega razmerja pa bo koristil dopust. Ob današnjem (javnem) slovesu se je županu Andreju Fištravcu zahvalil za priložnost in izkazano zaupanje. “Najprej sem bil v gospodarstvu in še nikoli prej nisem imel možnosti voditi tako velikega kolektiva kot na občini. Še naprej se bom ukvarjal s privabljanjem tujih investitorjev,” je uvodoma povedal Štrancar. Poudaril je, da naslednici, ki ji bo predana njegova dediščina, želi uspešno delo. “Vzpostavil sem dobro komunikacijo v mestni upravi, vzpostavil komunikacijo s sindikati, kjer je bilo prej precej težav, vzpostavil sem sistem, po katerem danes vemo, kakšno je finančno stanje na današnji dan, prej pa je bilo potrebno približno teden dni, da se je to ugotovilo“, je dejal in poudaril, da se bo sedaj vrnil v svoje podjetje, ki se ukvarja z avtomobilskimi tehnologijami. “Tisti del, ki je dal moj dodatek k mestni upravi, se je zaključil in nadaljeval bom v gospodarstvu,” je dejal Štrancar.

Andrej Fištravec, župan MO Maribor

Odhaja brez odpravnine
Kot je na današnjem srečanju z mediji poudaril Fištravec, so se s Štrancarjem dogovorili za sporazum, zato mariborski občini ne bo treba plačati odpravnine. “Magistru Štrancarju se zahvaljujem za do sedaj opravljeno delo. Ugotovili smo, da je ta čas v delu uprave naredil korak naprej. Jaz si želim, da bo naše sodelovanje v prihodnje še boljše,” je med drugim povedal Fištravec. O razlogih za odhod nista bila zelo konkretna, sta pa pojasnila, da so se za ta korak odločili tudi zaradi prevelike dvojnosti med delovanjem mestne uprave in povezavo z gospodarstvom. Ocenili so, da je slednje za Štrancarja bolj primerno. “Še naprej pa bom sodeloval tako z županom kot MO Maribor,” je dodal Štrancar.

Od jutri mestno upravo vodi Cekičeva
Po Štrancarjevem odhodu bo vodenje metne uprave po pooblastilu prevzela Mateja Cekič, do sedaj zaposlena na Uradu za finance in proračun. “Zahvaljujem se županu za izkazano zaupanje. Na mestni občini sem zaposlena od leta 2013. Poznam projekte, zato lahko projekti nemoteno potekajo naprej. Poznam tudi organizacijo mestne občine in poznam tudi sodelavce,” je v prvem odzivu dejala Cekičeva.

Mateja Cekič,, do sedaj zaposlena na Uradu za finance in proračun

Oddaj komentar