V Mariboru pripravili ganljiv sprejem Timu Gajserju

V Mariboru so danes pripravili ganljiv sprejem za novopečenega svetovnega prvaka v elitnem motokrosističnem razredu MXGP, Tima Gajserja.

Tim Gajser je letos vnovič dokazal, da mu je vrhunske dirkaške predstave v lanskem letu preprečila poškodba, saj ga je v letošnji sezoni konkurenca, po letu 2019, vnovič gledala v hrbet. Tako si je že na dirki v Italiji, pred zaključkom sezone, zagotovil že drugi naslov svetovnega prvaka v elitnem tekmovalnem razredu MXGP, skupno pa tretjega, saj se je z naslovom svetovnega prvaka okitil tudi v razredu MX2.

Svetovni prvak že v krstni sezoni
Tim Gajser se lahko pohvali tudi z dejstvom, da je že v svoji krstni sezoni najelitnejšega razreda MXGP postal svetovni prvak, enako kot njegov “moštveni” kolega Marc Marquezv MOTO GP-ju, ki pod seboj prav tako kroti Hondin motocikel, le da je njegov namenjen asfaltnim stezam, Timov pa različnim peščenim podlagam.

Danes smo ga na Trgu svobode v Mariboru pričakali njegovi navijači in mu pokazali, da smo ponosni na njegove uspehe in vložen trud, saj so njegovi uspehi tudi odlična promocija naše države. Na sprejemu ga je pozdravil tudi župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič in predsednik Avto-moto zveze Slovenije, Anton Breznik. Prav tako pa so za Tima pripravili posebno presenečenje. Tima so na odru presenetili člani skupine Mi2. 

Več v videu: 

Še pred tem pa se je Gajser predstavil na novinarski konferenci, tik pred sprejemom, in še enkrat podoživel dogajanje zadnjih dni in tednov. “Sezona je res dejansko kot iz sanj. Boljše se skoraj ne more doživeti, skoraj na vsaki sem stal na stopničkah, le ene so se mi izmuznile. A še ni konec, čakata nas še dve dirki.” Ob tem pa dodal: “Glavni cilj je osvojen, zelo zelo sem zadovoljen, lahko grem samo sproščeno oddirkat, tako kot znam.”

Oddaj komentar