Nogometaši Maribora bodo del spektakla na Kantridi

Nogometaši Maribora bodo 8. septembra na Reki odigrali prijateljsko tekmo z Rijeko, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek. To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bil dvoboj na Kantridi, ki je že nekaj časa zaprta za tekme, in če si ga ne bi ogledalo vsaj 10.000 gledalcev.

Toliko vstopnic bodo namreč organizatorji dvoboja pustili v prodajo, že v prvih nekaj urah prodaje pa so jih prodali 2000, tako da že razmišljajo, da bi prodali tudi dodatne vstopnice za nekdanjo tampon cono.

“Če bo na stadionu 3000 ljudi, bo za nas to velik poraz,” so sporočili predstavniki reške navijaške skupine Armada, sicer pobudniki tekme na Kantridi.

Prireditelji so namenili posebno mesto tudi mariborskim navijačem, ki so napovedali svoj prihod. Med Armado in Violami je vedno obstajalo rivalstvo, bodo pa Slovenci, ki naj bi jih bilo več kot 300, ločeni od domačih navijačev. Z organizatorji so že vzpostavili stik tudi predstavniki slovenskega Kulturnega društva Bazovica, ki je napovedalo obisk otrok slovenskih korenin.

Tekmo bo zaznamoval tudi bogat spremljevalni program z laserskim spektaklom.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar