Se bodo kmalu v šole vrnili vsi učenci in dijaki?

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Se bodo v mesecu marcu v šolske klopi vrnili prav vsi tako učenci, kot dijaki?

Vlada se je na sredinem sestanku s svetovalno skupino za covid-19 dogovorila, da bodo glede na priporočila stroke na ministrstvu za izobraževanje kljub slabšanju epidemiološke slike v državi priporočili modele, po katerih bi se v šole vrnili tudi ostali srednješolci oz. bi pouk tudi v prihodnje potekal v šolah za vse učence in dijake, je še povedal Hojs.

Še vedno velja policijska ura

Za celotno državo še vedno velja omejitev gibanja v nočnem času med 21. in 6. uro. Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v obalno-kraški regiji pa tam veljajo strožji ukrepi. Pri prehajanju med obalno-kraško regijo in drugimi regijami mora imeti posameznik pri sebi namreč dokazilo, s katerim izkaže upravičenost uveljavljanja ene od 12 izjem, in lastnoročno podpisano izjavo.

Dovoljeno zbiranje skupini oseb, če gre za ožje družinske člane

Izjava ni potrebna za prihod na delo, odhod z dela in izvajanje delovnih nalog ter za odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje. Dokazilo in izjavo mora posameznik na zahtevo pokazati uradni osebi organa, pristojnega za nadzor nad izvajanjem tega odloka, policistu oziroma občinskemu redarju.

V Obalni-kraški statistični regiji je zbiranje ljudi prepovedano, v preostalih regijah pa je dovoljeno zbiranje do 10 ljudi. V vseh regijah se zbiranje dovoli skupini oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva ob upoštevanju omejitev in prepovedi iz tega odloka.

Oddaj komentar