S kolesi pred mariborsko občino

Vir: Facebook Bike park Pohorje

Potem ko smo v zadnjih dneh lahko spremljali zgodbe o slabem stanju, v katerem so bile proge Bike parka Pohorje na zadnji dan avgusta, ter o tem, da je taisti Park trenutno zaprt zaradi sanacije (kar je bila najverjetneje posledica javnega pritiska), so sedaj kolesarji napovedali še posebne vrste opozorilni shod. Jutri ob 15.30 se bodo po urbani vožnji po mestu zbrali pred Mestno občino Maribor (MOM). Na ta način bodo opozorili na (pre)slabo upravljanje z gorsko-kolesarskim parkom na Pohorju.

bike park pohorje
Foto: Rimbreaker, Vir: Facebook Bike Park Pohorje

Ker bodo mestni svetniki na današnji izredni seji odločali tudi o bodočem upravljanju Mariborskega Pohorja, katerega pomemben sestavni del je tudi Bike park, so kolesarji to prepoznali kot priložnost, da javno izrazijo svoje mnenje. Svoja opažanja in pričakovanja so na Facebooku zapisali v sedmih točkah, med drugim: “Do sedaj je MOM ukradla že 2 sezoni, trenutni upravitelji pa prodajajo karte za nevzdrževano in smrtno nevarno progo, ki so jo začeli sanirati šele po pritisku uporabnikov prek socialnega omrežja!”

Vir: Facebook
Vir: Facebook

Okoli 30 kolesarjev naj bi se “v polni opremi” zbralo pred Mestno občino
Javnost in odgovorne želijo opozoriti na trenutne razmere v mestu in na Pohorju. Pričakujejo pa “odločno ukrepanje in odgovorno ravnanje z javno lastnino ter prihodnostjo mesta in Pohorja,” so že zapisali.

Oddaj komentar