Rok za dokončanje del na Lentu se je iztekel – že drugič. Podpisani štirje aneksi, še vedno pa se ne ve, kdaj točno bo Lent končan

Prvi rok za končanje del na mariborskem Lentu je bil konec maja letos. Lent, skupaj z nekaterimi drugimi odseki ob obrežju reke Drave v Mariboru, je tako več kot leto dni že eno veliko gradbišče.

Kot so nam po več kot mesecu dni od poslanih vprašanj na Mestni občini Maribor, odgovorili, v tem trenutku izvajajo finalizacijo zahodnega območja Lenta – brušenje in štokanje vozišča ter pripravljalna dela za izvedbo zasaditvenih del.

V osrednjem delu se izvaja finalizacijo osrednjega trga ob Hiši stare trte, polaganje granitnih kock ter izvedbo Mbajk postajališča pri Lutkovnem gledališču.  Vozišče med Sodnim stolpom ter Hišo stare trte pripravljajo za finalni sloj. Na vzhodnem delu pa se izvajajo dela na komunalni infrastrukturi.

Dela so se zavlekla zaradi več razlogov, in sicer:

– Na istem območju se izvaja več obsežnih projektov (Projekt visokotemperaturne TČ ter nov servisni vhod v Pristan. Vročevod, ki ga izvaja Energetika Maribor ter projekt izvedbe zavarovanja brežin Drave, ki ga izvajajo Dravske elektrarne Maribor).
– Kataster komunalne infrastrukture je slab, zato je potrebno veliko prilagajanja pri izvedbi del, prihaja tudi do nepredvidenih del in posledično do spreminjanja projektne dokumentacije.
– Izvajalec je izvedbo del pričel kasneje, kot je bilo sprva predvideno, prav tako je tudi dinamika izvedbe del v določenih segmentih potekala počasneje.
– Na zamude so vplivale tudi slabe vremenske razmere.

Pogodbeni rok je 31. 8. 2023, vendar dela do tega dne – torej danes, ne bodo oz. niso končana. Izvajalec je sicer zaprosil za podaljšanje roka izvedbe del. Na Mestno občino Maribor smo poslali dodatna vprašanja, če so soglašali s podaljšanjem roke in kdaj je torej nov rok. Odgovorili so: “Izvajalec je dal vlogo za podaljšanje do konca novembra. Dodatek k pogodbi je v procesu podpisovanja, smo mu pa zaenkrat podaljšali le do 31.10. 2023.”

Parkirišč na Lentu ne bo

“Parkirnih površin na Lentu ne bo, razen na južni strani Pristana ter pri stavbi na naslovu Ob Bregu 8,” za naše medij še pojasnijo na MO Maribor, ter dodajo, da bo promet med Ribiško in Strmo ulico promet potekal enosmerno v smeri Strme ulice. Med Ribiško ulico in Vodnim stolpom bo območje umirjenega prometa v obeh smereh. Promet bo reguliran s potopnimi valji, ki bodo pri Vodnem in Sodnem stolpu.

Podpisani so bili štirje dodatki – zaradi nominacij podizvajalcev ter podaljšanja roka izvedbe.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar