Razstava in dobrodelna dražba fotografij sončnih vzhodov na Pohorju

Razstava in dražba fotografij sončnih vzhodov s Pohorja

V kavarni in lounge baru Nana v Mariboru so odprli fotografsko razstavo fotografij s Pohorja, ki so jo imenovali Razstava najlepših sončnih vzhodov z najlepšega hriba nad najlepšim mestom. Avtorja fotografij sta fotoreporter Marko Pigac in predsednica Društva TOP Martina Rauter. Po odprtju so pripravili tudi dražbo treh fotografij, izkupiček pa namenili v humanitarne namene Društvu UP-ornik in Društvu TOP.

Fotografije so nastale na Pohorju ob menjavah letnih časov – ob poletnem in zimskem solsticiju ter jesenskem in pomladanskem enakonočju. Martina Rauter je pohodnica in idejni vodja nastanka fotografij sončnih vzhodov v preteklem letu ter predsednica Društva TOP – tek, organizacija, pohodništvo.

Ob odprtju razstave je Rauterjeva izbrala tri fotografije, ki so jih nato na dražbi tudi prodali. Avtor vseh treh je Marko Pigac, predstavljajo pa sončne vzhode 21. septembra 2018, 21. decembra 2018 in 21. marca 2019. Vse tri so prodali v skupni vrednosti 410 evrov. Fotografijo Vzpenjače, fotografirane lanskega 21. septembra, je kupil Gondola Fun Bar izpod Pohorja. Sončni vzhod lanskega 21. decembra je kupila Zveza mariborskih športnih društev Branik, Odhajanje v soncu z letošnjega 21. marca pa podjetje Tenovis.

Vse tri fotografije avtorja Marka Pigaca so prodali na dražbi za skupno vrednost 410 evrov.

Zbrani denar bodo razdelili med Društvo UP-ornik in Društvo TOP. Društvo UP-opornik skrbi za socialno šibke družine in posameznike, Društvo TOP pa s svojimi aktivnostmi spodbuja redno gibanje in druženje v naravi. Je tudi glavni organizator dogodka Po sončni vzhod na Pohorje, ki bo v petek, 21. junija 2019. Razstava vseh fotografij, tudi prodanih na dražbi, bo v Kavarni Nana odprta do konca meseca junija.

Oddaj komentar