Vabilo: prižgite luč na zimski solsticij, 21. decembra

Ti samo pridi. FOTO: MP Produkcija

21. decembra 2020, na zimski solsticij, ko je dan najkrajši in noč najdaljša, naj zasije luč, da se prižgejo upanje, energijo, sodelovanje. Skupaj so se povezali Društvo TOP s sončnimi
vzhodi, gibanje Ko dvignem sebe, dvignem Maribor s 6. festivalom, Šola Luči s kristalno meditacijo »V srcih prižgimo lučko Ljubezni«. Vsi skupaj vabijo ljudi, da izdelajo lučko in jo cel december 2020 prinesejo na “svoj” hrib v Mariboru in okolici. Pa tudi prav na zimski solsticij, 21. decembra.

Lahko zjutraj na vzhod, zvečer na zahod, ob polni luni. Kadarkoli in kjerkoli, samo da se počutijo dobro ter so povezani z lučko in s hribom. Lahko je to Pohorje, Žavcarjev vrh, Piramida, Kalvarija, Urban, Mestni vrh, Pekrska gorca, Boč, Raduha, Uršlja gora, Ptujska gora, Donačka gora… Svetloba je lepa, kjerkoli zasije, še pravijo.

Gibanje Ko dvignem sebe, dvignem Maribor spodbuja, da posvetimo v temo od sončnega zahoda, 16.13 ure naprej. Prižgimo lučke na oknih, balkonih, izložbah, ponesimo jih kot lanterne na ulice in hribe. Brez druženja, brez besed, samo kot sporočilo z upanjem, kot iskrice, spodbude drug drugemu, da bomo zmogli skozi čas strahu in nezaupanja z močjo ljubezni, pozitivne energije, sprejemanja odgovornosti zgraditi boljšega sebe. Zdaj je čas za inventuro vsakega posameznika, da postane boljši človek.

Šola Luči bo v ponedeljek, 21. decembra 2020, po sončnem vzhodu (ob 8. uri), preko svoje Facebook strani, izvedla meditacijo s kristalnimi instrumenti in podala Recept za ustvarjanje polja Ljubezni. V srcih bomo skupaj prižigali lučke Ljubezni, miru, obilja in povezanosti, raztapljali strah in negotovost. Naučili vas bodo Recept, kako povabiti in ustvariti Ljubezen v svojem življenju. Ko spremenimo svoje počutje, spremenimo tudi svoje življenje!

Vabijo pa tudi, da ljudje objavijo fotografijo svoje lučke na svojih Facebook profilih in jih označijo s #tisamopridi ter #kodvignemsebe.

Oddaj komentar