Prostovoljci bodo čistili Pohorje

Delovno akcijo so organizatorji, ASK Branik, Marprom in Terme Maribor poimenovali “MAR mi je IN BORim se za Pohorje“. Vse Mariborčane in Mariborčanke so 1. oktobra povabili, da v delovni akciji pomagajo urediti smučarske proge.

Delovna akcija, za katero smo dali pobudo, je v prvi vrsti namenjena temu, da pokažemo, da znamo in zmoremo na Mariborskem Pohorju delovati teamsko in da si želimo čim boljše sezone. Verjamem, da lahko vsako stvar ocenjujemo skozi prizmo »polnega/praznega kozarca«, je pa dejstvo, da je naš namen izključno pozitiven,” je pojasnil predsednik ASK Branik, Boštjan Tancer.

pohorje (4)

Tradicija čiščenja oziroma konkretno pobiranja kamenja ni nikoli zamrla, vsaj s strani smučarskega kluba oziroma organizacijskega in tehničnega odbora Zlate lisice. “Ker pa smo trenutno v situaciji, ko vsi želimo, da bodo v povezavi s Pohorjem tudi kakšne pozitivne informacije, smo se odločili, da skupaj damo pobudo za delovno akcijo,” pravi Tancer.

Čistilo se bo 1. oktobra

Delovna akcija bo potekala na Mariborskem Pohorju 1. oktobra, čisto konkretni načrt aktivnosti pa naj bi bil narejen v prihodnjih dneh, ko bo tudi znan odziv udeležencev. Akcija se bo pričela ob 10ih, javnost pa bo že predhodno obveščena o načinu in izvedbi delovne akcije. “Dokončna konkretna navodila bodo podana posameznikom in skupinam pred začetkom akcije, pri tem pa bodo zagotovljeni tudi tisti bolj izkušeni sodelavci, ki bodo ves čas pomagali usmerjati in dajati ustrezna navodila,” pojasnjuje Tancer.

Ob tem je opozoril, da pri vsem skupaj ne gre pozabiti na dejstvo, da je akcija izključno prostovoljna, “pri čemer pa je jasno, da bomo veseli vsakega, ki se bo akcije udeležil.”

Oddaj komentar