FOTO: Mariborčani so danes čistili po naseljih desnega brega Drave

Zbrani odpadki v okolici doma Pod gorco. Foto: Jasna Pitamic. Vir Facebook, Mariborska spomladanska akcija

Danes je od jutra pa do 16. ure potekala čistilna akcija zelenih površin na območju mestnih četrti in krajevnih skupnosti na desnem bregu Drave.

Nekaj občanov in občank ter predstavnikov nekaterih podjetij se je dopoldan ali popoldan odpravilo čistit zelene površine v četrteh in skupnosti Maribora: Magdalena, Tabor, Nova vas, Radvanje, Studenci, Limbuš, Pekre, Razvanje, Tezno, Pobrežjem Brezje, Dogoše, Zrkovci.

Mariborski župan Saša Arsenovič je že včeraj vabil občane na čistilno akcijo:

Zjutraj pa sta med prvimi že čistila okolico Jožefove cerkve na Studencih vodja čistilne akcije Neva Pipan in podžupan Samo Peter Medved.

Dobro jutro, desni breg Drave!
Sobota je dan za čistilno akcijo.

Pri Jožefovi cerkvi na Studencih je že postavljeno…

Objavil/a Mestna občina Maribor dne Petek, 16. april 2021

Danes pa so torej tudi občani zavihali rokave. Tako je Miha Rubin iz Marproma sporočil, da je bila na čistilni akciji ekipa Marproma: “Oboroženi z vrečami za odpadke, zaščitnimi rokavicami in dobro voljo s(m)o se sodelavci Marproma v spremstvu nekaj družinskih članov podali na Pohorje in lotili čiščenja okolice zgornje postaje gondole. Več vreč pobranih odpadkov smo ob koncu odpeljali v dolino do najbližje zbirne točke v sklopu akcije.”

Ekipa Marproma je danes čistila okolico zgornje postaje vzpenjače. FOTO; Miha Rubin. Vir: Facebook, Mariborska spomladanska čistilna akcija

Že včeraj so delavci Nigrada čistili širšo okolico stavbe Nigrada, v kateri je tudi sedež Javnega holdinga Maribor: na Ptujski in Zagrebški cesti ter v Špelini, Ukrajinski in Nasipni ulici.

Delavci Nigrada so čistili okolico svojega podjetja VIR: Facebook, MO Maribor

Tudi uslužbenci Skupne občinske uprave Maribor so danes sodelovali pri čistilni akciji, prav tako tudi občani in občanke. Med drugimi je tudi uporabnica Facebooka Jasna Pitamic objavila na Facebook strani Mariborska spomladanska čistilna akcija #MojiOdpadkiMojaSkrb rezultat svojega dela: “3 pari rok, 45 min, okolica Doma pod gorco. Nekaj pa je.”

Zbrani odpadki v okolici doma Pod gorco. Foto: Jasna Pitamic. Vir Facebook, Mariborska spomladanska akcija

Oddaj komentar